Vlierhoeve
Logo Logo

Contact

Wil je persoonlijk contact over nieuwbouwplan Vlierhoeve? Bel of chat met ons team, of laat een bericht achter. Op werkdagen zijn wij tussen 9.00 en 21.00 uur beschikbaar, op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur.

Op de hoogte blijven over de ontwikkelingen in Vlierhoeve? Abonneer je dan op de nieuwsbrief en mis niets!

088 - 712 29 24

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder vind je de antwoorden op vragen die wij regelmatig krijgen over het kopen van een nieuwbouwwoning. Staat jouw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Wat is bouwrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over het gebied

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

De tramhalte grenst direct aan Vlierhoeve. In 6 tramminuten ben je in het shoppingcenter van Nieuwegein en in een kwartier sta je in de binnenstad van Utrecht

Waar kan ik informatie vinden over Nieuwegein?

Op de website van de gemeente is alle informatie te vinden over de plaats Nieuwegein.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Nieuwegein?

In de naastgelegen wijken Zuilenstein, Galecop en Batau zijn genoeg basisscholen te vinden. Op steenworpafstand vind je het Anna van Rijn College, een openbare school voor het voortgezet onderwijs en het ROC Midden Nederland.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Nieuwegein?

Nieuwegein en in het bijzonder de wijk Vlierhoeve staat bol van de sportvoorzieningen. Een  tennis-, atletiekbaan en zelfs een klim- en bowlinghal op een steenworpafstand. Daarnaast zijn de plaatselijke voetbalvereniging J.S.V en bijvoorbeeld hockeyvereniging M.H.C.N. dichtbij. Om nog maar te zwijgen over de mogelijkheden voor de duursporter; lekker lopen langs het kanaal of op je racefiets een rondje naar de Pyramide van Austerlitz, het kan allemaal!

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Qua winkels en horeca heb je de keuze: Of je nu met het OV, fiets of de auto gaat, je bent in zo in de binnenstad van Utrecht. Ook ben je zo in het shoppingcenter van Nieuwegein. In de omliggende wijken zijn diverse voorzieningen voor dagelijkse boodschappen. De nieuwe hotspot; de Merwede Kanaalzone ligt direct aan je voeten, voor een goede kop koffie of een lekkere ruimte om te werken op je laptop.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Vlierhoeve bestaat uit 3 delen. In het noordelijke deel (Deelplan I) worden 50 ruime eengezinswoningen aan het water gerealiseerd.  Aan de zuidkant (Deelplan II) worden nog eens 58 ruime eengezinswoningen gerealiseerd, die allen aan een mooi stuk groen grenzen. De wijk wordt afgesloten met circa 100-110 appartementen in een groen gelegen gebied. De 3 blokken met appartementen worden maximaal 4 lagen hoog

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In totaal komen er 52 woningen in Vlierhoeve fase 2 (Parkant). Er komen verschillende woningtypes in verschillende prijsklassen, allemaal met een eigen veranda. Zo komen er bijvoorbeeld hoekwoningen en rijwoningen. Woningen met veel ruimte en compleet geleverd met luxe badkamer van Villeroy & Boch en een prachtige Siematic keuken, vrijstaande berging in de tuin en een mooie erfafscheiding. Alles in 1 keer meegefinancierd, wel zo makkelijk! Vanuit de ruime woonkamer, stap je via de prachtige dubbele tuindeuren, de tuin in. 

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Zijn er ook starterswoningen gepland?

In deelplan I worden ruime woningen gerealiseerd met garages en een ligging aan het water, vanaf circa € 250.000 v.o.n. voor een tussenwoning, tot circa € 375.000 v.o.n. voor een 2 onder 1 kapwoning. In deelplan II worden ruime woningen aangeboden, waarbij gericht wordt op prijzen vanaf circa € 200.000 tot circa € 250.000 v.o.n.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Alle woningen hebben een parkeerplaats op eigen terrein. De hoekwoningen en 2 onder 1 kapwoningen hebben er zelfs twee. Krijg je bezoek? In Vlierhoeve is voldoende ruimte om te parkeren! 

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Krijg je bezoek? In Vlierhoeve is voldoende ruimte om te parkeren! 

Is/blijft parkeren gratis?

Parkeren in de wijk Vlierhoeve is gratis.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Om de woningen goed te kunnen bereiken wordt de weg 'de Vlierhoeve' aangelegd. Deze kruist door het noordelijke en het zuidelijke deel en loopt door in een lus aan de voorkant van de appartementen. Deze lus wordt aangelegd om te bevorderen dat niet al het verkeer door de wijk heen gaat. 

Wanneer start de verkoop van het project?

Op dinsdag 24 mei is de verkoop gestart van 28 woningen aan het water in Vlierhoeve fase 1B.  Helaas is er nog geen informatie beschikbaar over de volgende fase. 

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

De tuinafmetingen van de woningen staan genoteerd op de prijslijst. 

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vindt je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Vragen over het huis

Wie verkoopt de woningen?

De woningen worden verkocht door BPD Ontwikkeling. Deze partij werkt samen met de volgende makelaars: De Keizer Makelaars Nieuwegein en Beumer Garantiemakelaars.

Welke makelaar is bij het project betrokken?

De Keizer Makelaars Nieuwegein en Beumer Garantiemakelaars.

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Start verkoop van een volgende fase is nog niet bekend. 

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer, de aannemer is Trebbe. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Ja, de grote wijzigingen hebben wij alvast voor je in kort overzicht samengevat. Hierop staan bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, dakramen etc. Tijdens het verkoopgesprek ontvang je de volledige optielijsten.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Ja, de woningen zijn voorzien van een luxe keuken. 

Wie is de leverancier van de keuken?

De leverancier van de keuken is Voortman Keukens. 

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Ja, de woningen worden opgeleverd met luxe badkamer. 

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

De badkamer is een plek waar je heerlijk wilt relaxen. Een luxe badkamer, helemaal in jouw smaak. De woningen in Vlierhoeve nieuwegein zijn standaard voorzien van een luxe badkamer van Sphinx. Bespreek je wensen samen met ons. 

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Voor de plattegronden kun je de verkooptekening en de brochure raadplegen. Ga  naar de website http://www.nieuwbouw-vlierhoeve.nl/ ga naar jouw favoriete bouwnummer en download de verkooptekening. De brochure is op dezelfde website te downloaden. 

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl. 

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting (of: verdeling) van de bouwnummers.Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat je een financiële check hebt gedaan en dus weet wat je bij de bank kunt lenen.

Ook als je geen eigen woning meer te verkopen hebt of wilt aankopen zonder dat je huidige woning verkocht is, werkt dit in je voordeel. Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting van alle woningen. Immers, hoe sneller de woningen allemaal (zonder voorbehoud) verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel BPD als voor jou als mogelijk toekomstige bewoner een voordeel.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Stel je vraag

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Partners

BPD logo

BPD

Trebbe logo

Trebbe

De Keizer Makelaars Nieuwegein logo

De Keizer Makelaars Nieuwegein

Beumer Garantiemakelaars logo

Beumer Garantiemakelaars

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?